Следвайте Гласове в ТелеграмПредложенията за промени в Конституцията са конюнктурни. Целта

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПредложенията за промени в Конституцията са конюнктурни. Целта
Коментари Харесай

Станишев: Целта на конституционните промени е да се заличи от паметта ни всичко за Руско-турската освободителна война

Следвайте " Гласове " в Телеграм

„ Предложенията за промени в Конституцията са конюнктурни. Целта им е да се заличи всичко от българската памет, обвързвано с Руско-турската освободителна война. Ако това мине, ще забранят и проучването на „ Опълченците на Шипка ” в учебно заведение. Промените, като наличие, са невежествени. Националните празници на всички европейски държавници са свързани с държавността. Факт е, че Българската страна се възвръща след 500 година османско иго ”. Това съобщи някогашният министър председател Сергей Станишев в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ” по NOVA NEWS.

Той даде образец, че 90% от учениците са функционално неграмотнти. " Масово учениците излизат от матурите с двойка. Това е същински проблем и никакви текстове в Конституцията няма да го решат ", сподели Станишев.

Като някогашен ръководител на Българска социалистическа партия, той сподели, че партията не може да си откри физиономията, тъй като прекалено много повтаря „ Възраждане ”. " А те са по-автентични в същите брътвежи, които повтаря левицата. В очите на гласоподавателите на Българска социалистическа партия се получи разминаване, даже с износа на оръжие за Украйна. Снимка демонстрира голям отлив на симпатизанти на Българска социалистическа партия от събора на връх Бузлуджа спрямо 2018 година ", сподели Станишев.

„ Трябва да сме наясно, че България през цялото време на войната взе участие във военната помощ за Украйна, минимум посредством общите решения, минимум посредством Фонда на мира, който е дал много милиарда евро на Украйна за закупуване на оръжия. Европейски Съюз не можеше да не поддържа една нападната страна. Винаги съм се тормозил, че в говоренето на политиците господства чисто военна изразителност. Какво значи победа? Каква е цената? Как виждат изхода ”, запита Станишев.

Запитан, в случай че в този момент беше министър председател, би ли изпратил военна помощ на Украйна, Станишев сподели, че сме съществено застрашени. Войната има една единствена логичност – на ескалацията, на ожесточеността. По-скоро не бих изпратил военна помощ, бих взел участие солидарно в това, което прави Европейски Съюз.

„ Най-голяма губеща в тази война е Украйна. 8 млн. са бежанците. Може би 200 000 към този момент са жертвите, сигурно стотици хиляди са ранените. Страната е стопански опустошена. Бойните дейности наподобяват на хода при Първата международна война ”, съпостави той дейностите на воюващите срани. „ Лесно е да си в Брюксел или другаде и да твърдиш, че подкрепяш украинците. Но украинците умират ”, сподели Станишев.

„ Това, което се случва, построява украински шовинизъм. И неприятният мир е по-добър от всяка война ”, сподели някогашният министър председател и даде образец със свои родственици, на които са помогнали да изоставен страната. „ Важното е хората да се върнат към естествения живот ”, съобщи той. Припомняме, Сергей Станишев е роден в гр. Херсон в Украйна, която тогава е част от Съюз на съветските социалистически републики. 

 

Инфо: NOVA

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР